Selecteer een pagina

Eén van de dingen die ik graag wil doen op Floreat Semper is andere creatievelingen of sociaal maatschappelijke projecten die mij inspireren hier laten zien. Vandaag trap ik af met de creatieve, kleurrijke Mariëtte de Jong.

Creatieve soulmate

Ik ken Mariëtte al lang. Ik weet eigenlijk niet precies hoe lang, maar kan wel herinneren dat Mart en ik in 2007 samen met haar en haar aanstaande man op huwelijkscatechese zaten. Mart en ik waren toen als zes jaar getrouwd, het was hun trouwjaar. Ik voelde affiniteit met dit jonge stel, maar na hun trouwen verhuisden ze naar Arnhem. Via sociale media zijn Mariëtte en ik elkaar altijd blijven volgen en soms chatten we weleens. Wat ik leuk vind aan haar, is dat ze zulke leuke en diverse dingen maakt. Via haar Stories op Instagram deelde ze laatste een leuke hanger met papieren bloemen. Dat was voor mij de aanleiding om haar wat vraagjes te stellen en Mariëtte en haar Instagramaccount hier uit te lichten. Neem vooral een kijkje!

Hoe kom jij zo creabea?

Ik denk dat ik het geluk heb gehad om dat voor een groot deel te erven van mijn voorouders. Ik heb altijd een hoofd vol ideeën, beelden en kleuren en haal mijn inspiratie overal vandaan. De meeste ideeën blijven voor altijd een krabbeltje in mijn notitieboekje, maar de ideeën die harder aan me trekken probeer ik uit. Verder was ik waarschijnlijk nooit aan aquarelleren begonnen als mijn schoonvader daar niet zo enthousiast mee bezig was geweest. En van mijn moeder leerde ik al heel jong naaien, mijn eerste project was een knikkerzak 😄

Wat maak je het liefst?

Ik doe van alles een beetje en het liefst gecombineerd met elkaar. Textiel, papier, tekenen, aquarelleren, ik kan eigenlijk niet kiezen. Op dit moment ben ik geboeid door surface pattern design, denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van inpakpapier en textiel. Ik werk altijd het liefst met mijn handen, maar vind digitaal werken ook heel interessant. En ’s avonds op de bank of onderweg ergens naartoe heb ik vaak een haakproject op schoot.

Wat heb je met bloemen?

Bloemen hebben zoveel kleuren en vormen en zijn zo veelzijdig, ik vind dat mooi. Tuinieren vond ik altijd al leuk, maar sinds ik een paar bijzondere tuinen bezocht heb in de UK en in een huis met tuin woon is tuinieren wel echt een grote liefde geworden. Ik ben dan ook al een jaar aan het nadenken welke bloemen ik in mijn nieuwe tuin wil hebben, er is zoveel wat mooi is!

Hoe heb je de bloemenhanger gemaakt?

De bloemenhanger op de foto is een doe-het-zelfpakketje en zat afgelopen zomer bij de Mollie Makes die ik cadeau kreeg. Laura Reed, de designer van de hanger, heeft een Instagrampagina vol prachtige papieren bloemen.